Tormets & SEW-EURODRIVE: win-win kumppanuutta ja vaativia projekteja

Pohjoisen keskeinen toimija houkutteli Tornioon käyttötekniikan erikoisosaajan

Tormetsin pitkäaikainen yhteistyökumppani SEW-EURODRIVE Oy tarjoaa käyttötekniikan kokonaisratkaisuja, komponentteja sekä huoltopalveluja.

Yhteistyö lähti liikkeelle perinteisestä tilaaja-toimittaja-suhteesta, jossa SEW-EURODRIVE Oy toimitti käyttölaitteita Tormetsin projekteihin, mm. kuljetinprojekteihin. Vuosien varrella yhteistyö on syventynyt yhdessä tehtyjen vaativienkin projektien myötä.

Vuonna 2018 Tormetsin ja SEW-EURODRIVE Oy:n yhteistyö syventyi kumppanuudeksi, kun SEW avasi huoltokeskuksen Tornioon Tormetsin tiloihin. Molemmat osapuolet täydentävät omia palveluitaan tällä yhteistyöllä. SEW-EURODRIVE Oy hyödyntää Tormetsin palveluita alihankintana, ja Tormets puolestaan käyttää SEW:n käyttölaitteita ja komponentteja osana heidän projektitoimituksiaan.

”Yhteistyössä pyrimme siihen, että molemmat osapuolet hyötyvät siitä. Yhdessä pyrimme löytämään erilaisia yhteistyömalleja ja keinoja edistää molempien osapuolien liiketoimintaa”, kertoo Juha Korhola, SEW-EURODRIVE Oy:n myyntijohtaja.

Pohjoisen ulottuvuuden äärellä

Mutta miksi Hollolasta käsin perustaa huoltokeskus Tornioon?
”Tormetsin toimitusjohtaja Kari Rantamaa on aina muistanut mainita, että Tornio on tosi keskeisellä sijainnilla Pohjois-Suomesta käsin – se riippuu kummasta suunnasta sitä katsotaan. Siksi mekin olemme halunneet omaa läsnäoloamme lisätä ja kehittää pohjoisessa ulottuvuudessa”, Korhola selventää.

Pohjoinen Skandinavia on markkina-alueena iso, ja Torniosta käsin helposti palveltavissa. Korholan mukaan pohjoisen asiakkaille on myös tärkeää tietää ja nähdä että yritykset ovat aidosti sijoittuneita Pohjois-Suomeen.

Korhola uskoo, että Tormetsin ja SEW-EURODRIVEn brändit tukevat toisiaan vahvasti. SEW-EURODRIVEn brändi tukee Tormetsia projektiliiketoiminnassa, ja vastaavasti Tormetsin uskottavuus ja maine alihankintapalveluiden tuottajana Pohjois-Suomessa tukevat SEW-EURODRIVE Oy:n huoltopalveluliiketoimintaa.

Pohjoinen ulottuvuus korostuu yhteistyössä myös henkilösuhteissa.
”Pohjoisessa ihmiset ovat suoria, rehellisiä, ja luotettavia. Kun jotain sovitaan, siitä pidetään kiinni. Se on se perusta, jonka päälle tätä yhteistyötä on ollut hyvä rakentaa. Vastaavasti he odottavat omilta kumppaneiltaan vastaavaa toimintaa. Mielestäni se on ollut erittäin myönteinen asia”, Korhola toteaa.

Onnea 50 vuotiaalle Tormetsille!

”Haluaisimme onnitella Tormetsia. Teräksen vahva ammattilainen vuodesta 1969 – se on vahva saavutus. 50 vuotta taivalta takana, ja varmasti toinen mokoma edessä. Uskon, että he tulevat kasvamaan, kehittymään ja menestymään pohjoisena toimijana omalla markkina-alueellaan. Sillä tavalla luottavaisin mielin on mukava toimia heidän kanssaan yhdessä”, Korhola kertoo hyväntuulisesti.

 

SEW-EURODRIVE Suomessa

SEW-EURODRIVE Oy on käyttötekniikkaan erikoistunut yritys. Tuotevalikoima koostuu vaihdemoottoreista, teollisuusvaihteista, taajuusmuuttajista, servokäytöistä ja hajautetusta käyttöautomaatiosta. Yrityksen pääkonttori ja kokoonpanotehdas toimivat Hollolassa ja huoltokeskukset sekä Hollolassa että Torniossa. Aluekonttorit sijaitsevat Kotkassa, Tampereella, Vaasassa, Kuopiossa ja Torniossa. Yritys on perustettu vuonna 1975. Karkkilassa sijaitseva SEW-EURODRIVE -konsernin tuotantolaitos on erikoistunut suurten teollisuusvaihteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

SEW-EURODRIVE -yhtiöt työllistävät Suomessa yli 230 työntekijää ja ovat osa kansainvälistä käyttötekniikan kokonaisratkaisuihin erikoistunutta saksalaista SEW-EURODRIVE -konsernia. Vuonna 1931 perustetun perheyrityksen palveluksessa on yli 17 000 työntekijää 51 maassa ja liikevaihto on yli 3,2 miljardia euroa. Konsernissa on maailmanlaajuisesti 16 tuotantolaitosta ja 77 paikallista kokoonpanotehdasta ja huoltokeskusta. www.sew-eurodrive.fi