Asiakkaat kertovat: Tormetsin aktiivinen asenne kestää vuosikymmenestä toiseen

Tormets on 50-vuotisen taipaleensa varrella tehnyt lukuisia projekteja isojen paikallisten toimijoiden, mm. Outokummun ja Botnia Mill Servicen (MetsäBotnian) kanssa.

Botnia Mill Serviceltä jo eläkkeelle jäänyt kunnossapitoinsinöörinä toiminut Erkki Kopola muistelee, miten yhteistyö Tormetsin kanssa lähti aikoinaan liikkeelle.

”Tormetsilla oli meillä aikaisemmin työskennellyt hydrauliikka-asiantuntija Martti Törmänen töissä, ja meillä oli tarvetta hydrauliikkaosaamiselle. Siihen Martin ympärille muodostui hydrauliikkatiimi, joka teki töitä Pajusaaren molemmilla tehtailla, kartonkitehtaalla ja sellutehtaalla. Martti pelasti monesta pahasta. Hän omalla ammattitaidollaan paransi tehtaan jatkuvaa käyntiä nimenomaan hydrauliikan osalta – tosi huippu asentaja”, Kopola kommentoi.

 

Esimerkillistä ja ratkaisukeskeistä projektien hoitamista

Tormetsin hydrauliikka-asiantuntijoiden erikoisosaaminen on arvokasta Botnia Mill Servicelle. BMS:n laitosmiehet ovat tietoisia, että Martti Törmäsellä ja hänen tiimillään on hyvä tietämys hydrauliikasta. BMS on säästynyt useilta dramaattisilta yllätyskorjauksilta. Luottamus on hyvä molemmin puolin, ja apua saa vaikka keskellä yötä.

Myöhemmin Pajusaaren tehtaiden seisokeissa on työskennellyt myös Tormetsin laaja-alainen tiimi Jyrki Kujalan vetämänä, jota Kopola kiittelee vuolaasti. Seisokkien aikainen huoltotyö oli aina valmisteltu esimerkillisesti. ”He käyvät etukäteen valmistelemassa työt, ja kun laitokset pysähtyy, he ovat heti työssä. Turvallisuussuunnittelu on esimerkillistä ja korkeatasoista – siinä on kaikki otettu huomioon, joten paikat pysyvät siistinä ja työt saadaan suoritettua nopeasti ja turvallisesti”, Kopola kuvailee.

Kaiken kaikkiaan Tormetsin ratkaisukeskeinen asenne on heidän asiakkailleen merkittävä etu. Tehtaalla pienenkin laitteen rikkoutuminen voi pysäyttää koko tehtaan, joka nopeasti maksaa kymmeniä tuhansia euroja joka tunti, kun tehdas seisoo.

”Muistan yhden painediffuusorikorjauksen viimeisiltä työvuosiltani. Laite oli rikkoutunut kesälomakaudella viikonloppuna. Sitä oli käynyt katsomassa saksalainen laitevalmistajan asiantuntija sekä kotimaisen toimittajan erikoismiehet, mutta rikkoutunut laite oli tuomittu korjauskelvottomaksi. Tormetsilta tuli johtaja Kari Rantamaa, joka alkoi selvittämään, saataisiinko tarvittava männän aihio jostain. Usean mutkan kautta selvisi, että sellainen aihio saataisiin Mäntästä. Ja meitä alkoi molempia naurattamaan, että niinhän se pitää saada mäntä Mäntästä. Tormets hoiti korjauksen osien tilauksesta asennukseen. Ja niin jo parin päivän päästä tehdas kävi täysillä, ja säästettiin tehtaan tuotantoa sellainen 10 miljoonaa euroa. Kyllä täytyy hattua nostaa, kuinka ketterää toimintaa se oli Tormetsilta keskellä vilkkainta kesälomakautta”, kiittelee Kopola.

 

Aktiivisella asenteella varustettu luotettava toimittaja

Outokummulla ostopäällikkönä toimiva Miikka Röyttä kuvailee, kuinka Tormets on tehnyt projekteja Outokummun Tornion tehtailla jo pitkään.

”Kokemuksemme mukaan he ovat luotettava toimittaja kaiken kaikkiaan. Heillä on hyvä laatutaso ja kilpailukykyiset hinnat Suomessa. Heillä on sellainen aktiivinen asenne, että he perehtyvät tehtäviin, joita heille annetaan, ja esittävät aina myös kehitys- ja parannusehdotuksia”, Röyttä kertoo.

Outokummulle, Yhdysvaltain Calvertin tuotantolaitokselle tehdyn tarjouksen yhteydessä Tormets teki hyvin suoran ehdotuksen, miten asian voisi tehdä toisella tapaa, joka oli Outokummulle kokonaisedullinen ja säästöjä tuova ratkaisu. Vaikkei sillä kertaa päästy kauppoihin, otettiin vinkistä vaari, ja myöhemmin Tormets on ollut ainoa toimittaja kyseisen laitteen huollolle.

”Se lähti heidän omasta aloitteellisuudestaan, ja ehdotuksesta miten voisimme parantaa toimintaa ja saada säästöjä aikaiseksi. Haluamme antaa heille mahdollisuuden tarjota muillekin Outokummun tehtaille niitä tuotteita, joita he ovat nyt toimittaneet Tornioon. Meillä on hyvät referenssit ja tiedämme mitä saamme, joten riskit on meille pienet”, kuvailee Röyttä.

Tormets pyrkii systemaattisesti kehittämään toimintaansa ja löytämään ratkaisut ongelmatilanteisiinkin, joten asiat on aina saatu hoidettua hyvin. Röyttä kiittelee Tormetsin avointa ja rehellistä kommunikaatiota, jonka myötä kanssakäyminen heidän kanssaan on helppoa.

 

Onnea 50 vuotiaalle Tormetsille!

”Onnea ja menestystä 50 vuotiaalle, aidolle lappalaiselle porukalle. On ollut tosi miellyttävä tehdä sen joukkueen kanssa töitä. Toivon paljon kiireisiä projekteja myös tulevaisuuteen!”
Erkki Kopola, kunnossapidon veteraani, BMS Kemi

”Toivon Tormetsille kaikkea hyvää myös seuraavalle 50 vuodelle. Uskon, että yritys pystyy jatkossakin sopeutumaan ja löytämään uusia toiminta-alueita tässä muuttuvassa maailmassa.”
Miikka Röyttä, Outokumpu