50-vuotias Tormets juhli Torniossa ja palkitsi pitkäaikaisia työntekijöitä yrittäjien ansioristeillä

Tormets Oy juhlisti 50-vuotista taivaltaan henkilökuntansa kesken Grand Hotel Torniossa 30.8.2019. Juhlassa palkittiin useita pitkäaikaisia työntekijöitä Suomen Yrittäjien ansioristeillä vuosikymmeniä yksityisen yrityksen palveluksessa toimimisesta, sekä yrittäjäpariskunta Matti ja Tarja Kurttio 30 vuoden yrittäjyydestä Suomen Yrittäjien timanttiristillä.

Hallituksen puheenjohtajan roolissa toimiva Matti Kurttio korosti juhlapuheessaan sekä yrittäjyyttä että henkilöstön roolia yritystoiminnassa. Hänen mukaansa henkilöstö tekee yrityksen, ollen sen tärkein voimavara. Yrityksessä on myös pidetty huolta tuloksellisuudesta, niin kasvun kuin haastavienkin vuosien aikana. Juhlapuheessa kulminoitui 50-vuotisen yritystoiminnan keskeiset menestystekijät.

33 työntekijän palkitseminen arvostetuilla ansioristeillä puhuu sen puolesta, miten korkeasti henkilökuntaa arvostetaan Tormetsilla. Pitkät työurat saman työnantajan palveluksessa kertovat myös henkilöstön viihtymisestä. Henkilöstöstä 26 palkittiin kymmenen vuoden ansioristeillä, kuusi 20 vuoden ansioristeillä ja yksi 30 vuoden ansioristillä.

”Uskon sydämestäni siihen, että jos 50 vuotta katsotaan eteenpäin, Tormets on 100-vuotias ja se edelleen sykkii. Se on perheyritys ja sillä on oikeasti iso jalansija monellakin eri alalla,” Tormetsin operatiivinen johtaja Antti Valta kuvailee. Työntekijät sekä muu juhlakansa onnittelivat vuolaasti 50 vuotta täyttävää yritystä, ja erityisesti kiitoksissa mainittiin Tormetsin loistava henki. ”Työilmapiiri, mikä Tormetsilla on. Ei sen parempaa voi olla. Siitä kaikki lähtee,”  sanoo koneistaja Leif Hietala.

Tormets Oy, alunperin Tornion Metallisorvaamo, perustettiin vuonna 1969 perustaja Yrjö Hiltusen autotalliin. Matti ja Tarja Kurttio ostivat yritystoiminnan vuonna 1990, ja jatkoivat perheyrityksessä toisen polven yrittäjinä. Kari Rantamaa tuli yhtiön osakkaaksi vuonna 2002. Yhdessä yrittäjät ovat kasvattaneet yritystä nykyiseen 14 miljoonan euron liikevaihdon ja 75 työntekijää työllistäväksi teräksen vahvaksi ammattilaiseksi.

 


Tormetsin 50-vuotisjuhlia vietettiin Grand Hotel Tornion upeassa juhlasalissa.

Juhlamenu sisälsi pohjoisen makuja. Kaikkien ruokalajien ainekset olivat lähellä tuotettuja.


Hallituksen puheenjohtaja Matti Kurttio pitää juhlapuhetta Tormets Oy:n 50-vuotisjuhlassa.


Toimitusjohtaja Kari Rantamaa yhdessä Tarja Kurttion kanssa jakaa ansioristejä pitkän työuran Tormetsin palveluksessa tehneille työntekijöille.


Kaikki Suomen Yrittäjien ansioristeillä palkitut työntekijät ryhmäkuvassa. Ansiomerkein muistettiin yhteensä 33 henkilöä.


Yrittäjät Tarja ja Matti Kurttio saivat yrittäjien timanttiristit 30 vuoden yrittäjätaipaleen kunniaksi.


Tunnelmia juhlista.


Juhlassa yleisöä viihdytti taikuri Henri Kemppainen.


Tuomas Lampela viihdeorkesteri huolehti juhlakansan viihtyvyydestä läpi illan.

Loppuhuipennuksena juhlissa esiintyi paikallinen naiskuoro Säkenöivät.


Juhlakansa laittoi jalalla koreaksi.

Juhlatunnelmia.

 

Kuvat: Arto Rajanen / Photokrafix

 

Lisätiedot:

Hallituksen puheenjohtaja Matti Kurttio
p.0400 694 963
matti.kurttio@tormets.fi

Toimitusjohtaja Kari Rantamaa
p. 0400 619 844
kari.rantamaa@tormets.fi